Με λαμπρότητα και κατάνυξη η εορτή του Αγίου Λουκά, του ιατρού, στον Πειραιά

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Πειραιώς, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Λουκά, του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.

Στη Θεία Λειτουργία παρίστατο η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία κα Ναταλία Κοσένκο, συνοδευόμενη από Μέλη της Διπλωματικής Αποστολής, εκπροσωπεία του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου, με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα κ. Γεράσιμο-Νικόλαο Μπουγά, καθώς και από Μέλη των Συλλόγων της Ουκρανικής Κοινότητας, που διαμένουν στην Ελλάδα. Την Κοινότητα της ουκρανικής διασποράς στην Ελλάδα και των Ελλήνων φιλοουκρανών “Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη” εκπροσώπησε η Πρόεδρος κα Γαλήνη Μασλιούκ.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, στο λόγο του προς τους πιστούς, αφού τόνισε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία εξαγγέλλει το μήνυμα της αθανασίας και ότι δεν είναι ανθρώπινη κατασκευή, αλλά μία αποκάλυψη του αιώνιου Θεού και μία διαρκής πρόσκληση προς τον άνθρωπο για να αποκτήσει την προσωπική μετοχή και κοινωνία στη ζωή του Θεού, αναφέρθηκε στα πολυώδυνα βάσανα που υπέστη ο Άγιος Λουκάς, αλλά και στη βαθειά πίστη του μέχρι θανάτου, χαρίζοντας στην οικουμενική Ορθόδοξη Εκκλησία ένα νέον Άγιο, ένα ορατό σημείο της ευλογίας και της χάριτος του Θεού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο Αρχονταρίκι, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς δέχθηκε τους εκπροσώπους της Ουκρανικής αποστολής, καθώς και τους Έλληνες επισήμους που τη συνόδευαν και είχε μαζί τους μια φιλική, ενδιαφέρουσα και ειλικρινή συζήτηση, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις θερμές ευχαριστίες του για τη συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Λουκά.