Το Παγκόσμιο κοινωνικό έργο “Τα παιδιά για την Ειρήνη σε όλο τον κόσμο”

^59BC3592FCC5265E6EC949D1309762AA75939B1D1215A9B436^pimgpsh_fullsize_distr

Στα πλαίσια του Παγκόσμιου  κοινωνικού έργου “Τα παιδιά για την Ειρήνη σε όλο τον κόσμο”  η Κοινότητα  της ουκρανικής διασποράς στην Ελλάδα και των Ελλήνων φιλοουκρανών  “Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη» συνεργάζεται στη δημιουργία του Χάρτη ειρήνης της Ελλάδας, που θα παραδοθεί στη Βουλή των Ελλήνων.

Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες καλούνται ενωμένες να υποστηρίξουν την ειρήνη σε όλον τον κόσμο.

Η προσπάθεια ξεκίνησε την 1 Δεκεμβρίου 2015 στο Ιβανο-Φρανκίβσκ της Ουκρανίας με την πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Ουκρανία και του Επίτιμου προξένου της Ουγγαρίας στο Ιβανο-Φρανκίβσκ. Το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Αναγέννησης των Καρπαθίων είναι ο υπεύθυνος φορέας από την Ουκρανία.

Ο στόχος του έργου είναι η εμβάθυνση των ενταξιακών προσπαθειών της Ουκρανίας στην Ευρώπη και η συσπείρωση όλων των λαών που επιδιώκουν την Ειρήνη στον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή ο Χάρτης Ειρήνης υπάρχει ήδη σε 31 χώρες: στην Ουγγαρία, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στην Τσεχική Δημοκρατία, στη Σλοβενία, στην Αυστρία, στη Σλοβακία, στη Σερβία, στην Εσθονία, στην Κροατία, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στη Λετονία, στη Λιθουανία, στην Πολωνία, στη Μολδαβία, στην Ελβετία, στο Ισραήλ, στη Γαλλία, στο Λουξεμβούργο, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στην Αίγυπτο, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, στο Σαν Μαρίνο, στη Μάλτα, στο Βατικανό, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία.

Την 1 Ιουνίου 2016 – την Ημέρα προστασίας παιδιών θα πραγματοποιηθεί η ανασκόπηση των αποτελεσμάτων  και η παρουσίαση των 35 Χαρτών των ευρωπαϊκών κρατών στην Ουκρανία. Εκτός αυτού θα καταγραφεί το καινούριο Ρεκόρ της Ουκρανίας με συμμετοχή πάνω των δέκα χιλιάδων παιδιών από την Ουκρανία και την Ευρώπη.

Στην Αθήνα η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 και ώρα 12.30 στο Κυριακάτικο σχολείο της Κοινότητας «Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη» που στεγάζεται στο 26ο Λύκειο Αθηνών (Μαρασλή & Σουηδίας, Κολωνάκι, Αθήνα).