ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Στο μεταξύ από την αρχή των γεγονότων τα θύματα του ουκρανικού λαού είναι πλέον αμέτρητα. Κάθε μέρα σκοτώνονται οι Ουκρανοί αξιωματικοί και στρατιώτες, εκτελώντας το καθήκον τους να προστατεύσουν την Πατρίδα τους από τους ξένους εισβολείς και εσωτερικούς αποσχιστές. Όλες οι περιοχές της Ουκρανίας γέμισαν πρόσφυγες επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης.

Εκ μέρος της ουκρανικής κοινότητας της Ελλάδας σας ζητάμε να συμπαρασταθείτε στο ουκρανικό λαό και νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο κ. Πέτρο Ποροσένκο και να υποστηρίξετε την απόλυτη εφαρμογή του Ειρηνευτικού σχεδίου του ως ΜΟΝΗ λύση σταθεροποίησης στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Αυτό προϋποθέτει:

– διμερής παύση των πυρών•

– δημιουργία αποτελεσματικού ελέγχου των συνόρων Ουκρανίας – Ρώσικης Ομοσπονδίας για να αποτραπεί η περαιτέρω διείσδυση στην Ουκρανία των Ρώσων μισθοφόρων•

– παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός από την ειδική αποστολή παρακολούθησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις αρχές•

– άνευ όρων και καθυστέρηση απελευθέρωση όλων των ομήρων και απόλυτη εξασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων•

– προστασία και ασφάλεια των δημοσιογράφων που καλύπτουν τα γεγονότα στην Ανατολική Ουκρανία.

Ο σύλλογος «Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη» ζητά από την Ελληνική Κυβέρνηση και την παγκόσμια κοινότητα να υποστηρίξουν τη θέληση της πλειοψηφίας του Ουκρανικού λαού για μια ανεξάρτητη ενωμένη Ουκρανία, με την ακεραιότητα των συνόρων της όπως έχουν διαμορφωθεί και συμφωνηθεί μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, με εξασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εθνικών μειονοτήτων της, όπως υπήρξε μέχρι τώρα• να αντισταθούν στο άνευ προηγουμένων πληροφοριακό πόλεμο εναντίων του Ουκρανικού λαού• να ερευνηθούν οι ενέργειες των υπαλλήλων, των μελών των κυβερνήσεων, καθώς και των ανώτερων αξιωματούχων της Ουκρανίας αλλά και των ξένων χωρών, οι οποίοι συμμετείχαν στην προετοιμασία και εκτέλεση των εγκλημάτων κατά του λαού της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανημένα όλων των εθνικοτήτων και μειονοτήτων, που τον αποτελούν• να ανοικοδομηθούν οι κατεστραμμένες υποδομές της περιοχής για να αποκατασταθεί η ομαλή ζωή των πολιτών.

Οι υπεύθυνοι, ανεξαρτήτως των αξιωμάτων και θέσεων, για τις εγκληματικές πράξεις εναντίων των Ουκρανών πολιτών, πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν.

Η Ελλάδα που βιώνει παρόμοια κατάσταση με την Κύπρο, πολύ καλά γνωρίζει συνέπειες των γεγονότων που ταλαιπωρούν αυτή τη στιγμή την Ουκρανία. Το 1814 στην Οδησσό της Ουκρανίας ορκίστηκαν τα μέλη της μυστικής οργάνωσης Φιλική Εταιρεία, ξεκινώντας άνιση μάχη για την απελευθέρωση της αποδυναμωμένης Ελλάδας.

Η αποδυναμωμένη Ουκρανία σήμερα ζητάει την υποστήριξη και φιλική συμπαράσταση του ομόθρησκου Ελληνικού λαού για να τη βοηθήσει να αποτρέψει την εξαφάνισή της ως κράτους από τον χάρτη της Ευρώπης και διασκορπισμό του λαού της σε όλες τις ηπείρους, όπως έχει ξαναγίνει.

Ευχόμαστε και διατηρούμε βαθειά πίστη στο Δίκιο, αλλά και στην αστείρευτη αιώνια επιθυμία των Ουκρανών να ζήσουν ενωμένοι στην ανεξάρτητη χώρα τους. Απόδειξη – ο παραδειγματικός για κάθε λαό τρόπος με τον οποίον θυσιάζεται η νεολαία της χώρας μας, υπερασπίζοντας την ελευθερία και την ακεραιότητά της.

Η χώρα μας είναι η καρδιά της Ευρώπης. Οφείλουμε όλοι να την προστατεύσουμε γιατί μας αφορά όλους.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου “Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη”