ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ

UGD logo-small

Netherlands embassy in Athens
Leoforos Vassileos Konstantinou 5-7
106 74 Athens, Greece
To Ambassador
Jan Versteeg

 

Αξιότιμε κύριε Πρέσβη,

εκ μέρος της ουκρανικής κοινότητας της Ελλάδας εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των επιβατών και του πληρώματος του άτυχου αεροπλάνου που συνετρίβει χθες 17 Ιουλίου 2014 στα εδάφη της Ουκρανίας.

Μαζί με την παγκόσμια κοινότητα αναμένουμε μία ανεξάρτητη διεθνή έρευνα που θα οδηγήσει στο πόρισμα σχετικά με τα πραγματικά αίτια συντριβής του αεροπλάνου. Καταδικάζουμε την όποια τρομοκρατική ενέργεια, αν αυτή έχει θέση να συμβεί, είτε αποδίδεται σε αμέλεια, είτε σε τυχαίο γεγονός.

Προ ημερών απευθυνθήκαμε στις ελληνικές αρχές να υποστηρίξουν το ειρηνικό σχέδιο του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Πετρό Ποροσένκο για την όσο δυνατών άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία. Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ άσχημη θέση να αδυνατούμε να αντισταθούμε στο κύμα βάναυσης παραπληροφόρησης της ελληνικής κοινωνίας από τα διεφθαρμένα και προπληρωμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δε διαθέτουμε μέσα να μπορούμε να διαψεύσουμε το κάθε επόμενο ψέμα και συκοφαντία των προπαγανδιστών του σκότους και της ανωμαλίας. Αλλά μπορούμε να καλούμε τις πραγματικά αναπτυγμένες και δημοκρατικές χώρες του κόσμου και ιδιαίτερα της Ευρώπης να μην αδιαφορήσουν για τη βούληση και θυσία του Ουκρανικού λαού, υπερασπιζόμενου την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία του.

Μαζί με τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας σε αυτή την τόσο τραγική στιγμή ανθρώπινης απώλειας που μας πονάει όλους, απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση της Ολλανδίας να υποστηρίξει το λαό μας (που καθημερινά χάνει τα καλύτερα παιδιά του σε άδικο εισαγόμενο από ξένες δυνάμεις πόλεμο) και το ειρηνικό σχέδιο του Προέδρου μας στο όνομα της Ειρήνης και της Ανθρωπιάς.

Σας ζητάμε συγγνώμη για τυχών δυσκολία μετάφρασης από την ελληνική γλώσσα.

Ευχόμαστε ευημερία σε σας κύριε Πρέσβη και στην όμορφη χώρα σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

                                 Η Πρόεδρος                                         Η γραμματέας

                           Signature Galina                                      Lesia signature

                               Γαλήνη Μασλιούκ                                 Λέσια Νεντέλτσεβα