Χρόνια πολλά! Καλά Χριστούγεννα!

«Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία!»

Το γεγονός αυτό παρουσιάζει ο ευαγγελιστής Λουκάς (κεφ. Β’ , στ. 14), που πληροφορήθηκε τα σχετικά με τη γέννηση από την ίδια την Παναγία. Εὐδοκία (προέρχεται από το ρήμα εὐδοκῶ, που σημαίνει ότι έχω την καλή θέληση να κάνω κάτι) είναι η επιδοκιμασία, η εύνοια, η χάρις, η έγκριση, η καλή διάθεση, η ικανοποίηση. Με άλλα λόγια, η έλευση του Θεού στη γη έφερε ειρήνη στους ανθρώπους, αλλά και την επιδοκιμασία Του, την κατάφασή Του προς το ανθρώπινο γένος. (www.liberal.gr)

Προς τιμή της γέννησης του Σωτήρα μας και του Κυρίου Ιησού Χριστού, ένα αστέρι της Βηθλεέμ λάμπει στον ουρανό. Μπορεί η λάμψη του να φέρει την Ειρήνη και τη Γαλήνη στην τραυματισμένη από τον πόλεμο Γη της Ουκρανίας, καθώς και σε όλα τα παιδιά η ευημερία των οποίων κινδυνεύει από απειλή πολέμου.

Ο Χριστός Γεννιέται! Δοξάστε τον!

Για το ΔΣ της Κοινότητας της Ουκρανικής Διασποράς στην Ελλάδα και των Ελλήνων Φιλοουκρανών “Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη”,

Γαλήνη Μασλιούκ, πρόεδρος

Ναταλία Ανανέβιτς, γραμματέας

Υστερόγραφο: Τα ξύλινα αλογάκια έφτιαξαν τα παιδιά του Σαββατιάτικου σχολείου της Κοινότητάς μας μαζί με τα παιδιά του 50ου Δημοτικού σχολείου Αθηνών για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να τα χαρίσουν στον Αγ. Νικόλαο που με την παλιά ουκρανική παράδοση φέρνει επιθυμητά δώρα στα καλά παιδιά ???

Φωτογραφία της Όλγας Μουτσάκ