ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ»

Την Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα πολιτισμού «Γ. Χατζημανωλάκης», στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής και φωτογραφίας των νέων Ουκρανών καλλιτεχνών Anastasiia Karatsuba και Vladyslav Kuchak με τίτλο «Η Ουκρανία με το βλέμμα των νέων», που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία, το Ελληνο-Ουκρανικό Επιμελητήριο, η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς και η οποία θα διαρκέσει μέχρι 20 Ιουνίου.

Οι δημιουργίες, είναι κυρίως σκηνές από την καθημερινότητα και είναι ανθρωποκεντρικές, ενώ τα τοπία έχουν την τονικότητα που απαιτείται για να εισχωρεί εκεί που πρέπει, εικονίζοντας την παραμικρή λεπτομέρεια και άλλοτε αφήνοντας το νου να «τρέξει» στις δικές του διαδρομές.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η κα Ειρήνη Νταϊφά, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη, η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία κα Ναταλία Κοσένκο και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου κ. Γεράσιμος-Νικόλαος Μπουγάς, ενώ η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς, δια του Προέδρου της κ. Στέφανου Μίλεση, απέμεινε σχετικά τιμητικά διπλώματα στους δύο Ουκρανούς καλλιτέχνες για τη συνδρομή τους στη σύσφιξη των πολιτισμικών σχέσεων Ελλάδος-Ουκρανίας.

Μεταξύ των πολυπληθών φιλότεχνων επισκεπτών, που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, διακρίναμε την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία κα Ναταλία Κοσένκο και την Πρόξενο κα Άννα Τισένκο, συνοδευόμενες από το σύνολο της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα, τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο, τον Αντιδήμαρχο Πειραιά κ. Κυριάκο Σιγαλάκο, το Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά κ. Παναγιώτη Αβραμίδη, τους Διπλωμάτες κ.κ. Σωτήριο Δεμέστιχα και Γεώργιο Γεωργούντζο, τις Προέδρους των Συλλόγων που εκπροσωπούν της Ουκρανική Κοινότητα στην Ελλάδα κυρίες Γαλήνη Μασλιούκ και Αικατερίνη Κουτσίρκο. Επίσης, διακρίναμε από τους πολιτιστικούς φορείς του Πειραιά την κα Αγγελική Μπουλιέρη, Πρόεδρο του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Πειραιά «ΖΗΝΩΝ», τους κ.κ. Ευάγγελο Καρλάφτη (Α΄ Αντιπρόεδρο), Ιωάννη Σίμο (Έφορο Φιλολογικού), και Δικαιάκου Αγγελίνα (Κοσμητείας), από τον Πειραϊκό Σύνδεμο, τον κ. Γεώργιο Μπακοήρη, πρώην Πρόεδρο, από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, τους Α΄ και Β΄ Αντιπροέδρους του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου κ.κ. Αλέξανδρο Κορωνάκη και Πέτρο Αρβανίτη, τον εφοπλιστή κ. Γεώργιο Χασαποδήμο, και από τη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς τον κ. Σταύρο Τζώρτζο (Β΄ Αντιπρόεδρο), κα Σοφία Σπύρου (Γενική Γραμματέα), κ. Αλέξανδρο Βαρούχα (Ταμία) και άλλους.