ΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Γλώσσες Ημερίδας – Eλληνικά, Aγγλικά

10.00 -10.30 ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

10.30-13.30 ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Συντονιστής: Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος, Διεθνολόγος, στρατηγικός αναλυτής, ειδικός σε θέματα παγκόσμιας ασφάλειας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Δήμαρχος Χολαργού–Παπάγου, Ηλίας Αποστολόπουλους

Προέδρος της Κοινότητας της ουκρανικής διασποράς στην Ελλάδα και των Ελλήνων φίλοουκρανών «Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη», δημοσιογράφος, Γαλήνη Μασλιούκ.

Εκπρόσωπος του Αξιότιμου Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα.

 ΟΜΙΛΙΕΣ

«Οι Ρωσικές Ειδικές Επιχειρήσεις με αντικειμενικό σκοπό τη δημιουργία πλαστής εθνικής ταυτότητας, και σε υποστήριξη των αποσχιστικών κινημάτων στις περιοχές της βόρειας Παρευξείνιας ζώνης». Δρ. Ευγένιος Ροκίτσκιϊ (Ουκρανία), Ειδικός στη διεθνή ασφάλεια, στις κυβερνητικές σχέσεις και στη διαχείριση των κινδύνων.

«O αναθεωρητισμός της Ρωσίας του Πούτιν. Επιπτώσεις για Ουκρανία- Ευρώπη –Κόσμο». Αλέξανδρος Χαρά (Ουκρανία), Διπλωμάτης, ειδικός στα θέματα ξωτερικής πολιτικής, άμυνας και εθνικής ασφάλειας.

Παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας «Παιδιά στον πόλεμο» που απεικονίζονται παιδιά των Ελλήνων της Αζοφικής από τα χώρια Σαχάνκα και Ουρζούφ.

Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Επιχείρηση «Κύμα» για τους Έλληνες της Αζοφικής. Η Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών της Ουκρανίας παρέχει πρόσβαση στα μυστικά αρχεία της (για πρώτη φορά). Η ταινία παρουσιάζεται στην αρχική της γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους. Ολένα Προκοπένκο (Ουκρανία), Διευθύντρια του ουκρανικού γραφείου της Συνομοσπονδίας Βαλτικής – Μαύρης Θάλασσας Ασφάλειας.

 Ερωτήσεις & Απαντήσεις, 20`

13.30 – 14.00 Διάλειμμα για καφέ, τσάι, βουτήματα

 14.00 -16.30 ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Συντονιστής: Λάμπρος Καλαρρύτης, Δημοσιογράφος, διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού Παραπολιτικά 90.1 FM, εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού Καθηγητή Γιούρι Φεντόροβ, RIIA, Λονδίνο “Hybrid Warfare ã la Russe” (“Ρωσικός υβριδικός πόλεμος”). Παρουσιάζουν Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος και Δρ. Ευγένιος Ροκίτσκιϊ.

«Πώς βλέπει και εκτιμά η Δημοκρατία της Γεωργίας την περιφερειακή ασφάλεια στο φως των ευρύτερων ως και κρίσιμων εξελίξεων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας». Δρ Ioseb Nanobashvili, Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα και στη Σερβία.

«Oι σχέσεις της Δύσης με την Μόσχα μετά το 2014. Πως θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν ασύμμετρες-υβριδικές απειλές σε ένα ομιχλώδες διεθνές τοπίο και στην εποχή του Ντόναλντ Τραμπ». Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος, Διεθνολόγος, στρατηγικός αναλυτής, ειδικός σε θέματα παγκόσμιας ασφάλειας

Ερωτήσεις-Απαντήσεις 20’

Συμπεράσματα-Κλείσιμο Ημερίδας από τον Συντονιστή της Δεύτερης Συνεδρίας

 Τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα θα αναφερθούν στην αρχή της εκδήλωσης.