Το Παγκόσμιο έργο “Τα παιδιά για την Ειρήνη σε όλο τον κόσμο” έγινε στην Ελλάδα

DSC03822

Το Παγκόσμιο κοινωνικό έργο “Τα παιδιά για την Ειρήνη σε όλο τον κόσμο” μέσω των αγγελιοφόρων της ειρήνης έφτασε και στην Ελλάδα, όπου στις 28 Μαΐου 2016 με την υποστήριξη της Κοινότητας της ουκρανικής διασποράς στην Ελλάδα και των Ελλήνων φιλοουκρανών «Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη» έγινε η παρουσίαση και δημιουργήθηκε ο Χάρτης ειρήνης της Ελλάδας.

Την εκδήλωση ξεκίνησαν οι επίσημοι καλεσμένοι: η συντονίστρια του έργου “Τα παιδιά για την Ειρήνη σε όλο τον κόσμο” κ. Άννα Κρισιούκ, η οποία μετέφερε τους χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, επίτιμο πρόξενο της Ουγγαρίας στην πόλη Ιβανο-Φρανκιβσκ κ. Βασίλ Βισιβανιούκ και παρουσίασε το έργο και τον χάρτη ειρήνης, τον οποίον έφτιαξαν τα παιδιά από την περιοχή Βολνοβάχα του Ντονέτσκ. Χαιρετισμό από τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα μετέφερε η Σύμβουλος του Πρέσβη κ. Ναταλία Κοσένκο. Με έναν σύντομο χαιρετισμό απευθύνθηκαν στους παρευρισκόμενους οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ζωγράφου και του Δήμου Περάματος κκ. Ιωάννης Βούρτσης και ο Δημήτριος Θεοδωρολέας, οι οποίοι τόνισαν τη σημαντικότητα της σωστής επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών όλου του κόσμου, την πνευματική τους ανάπτυξη όσο στα πλαίσια αυτού του έργου, τόσο και εκτός αυτού και ευχήθηκαν στους οργανωτές υγεία, δύναμη και ειρήνη.

Μετά τους επίσημους χαιρετισμούς τα παιδιά του Ουκρανικού κυριακάτικου σχολείου του συλλόγου «Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη» και με τη συμμετοχή του Κυριακάτικου σχολίου «Μπερεγίνια» παρουσίασαν ένα μικρό γιορταστικό πρόγραμμα.

Αυτό το έργο είναι τεράστιας σημασίας για τους Ουκρανούς, αλλά και ιδιαίτερα επίκαιρο για τους Έλληνες τώρα, όταν υπάρχει επιφυλακτική στάση απέναντι στην Ουκρανία ένεκα της διαστρέβλωσης και της παραμόρφωσης των πληροφοριών. Οπότε όλες οι εκδηλώσεις που προωθούν την ειρήνη και παρουσιάζουν τις δράσεις και τα ενδιαφέροντα των παιδιών από την Ουκρανία, καλούνται να αλλάξουν τις λανθασμένες γνώσεις Ελλήνων και να συμβάλουν στη δημιουργία μιας νέας αντίληψης απέναντι στους Ουκρανούς.

Κατά τη δημιουργία του Χάρτη τα παιδιά έγραψαν τις ευχές τους στα παιδιά της Ουκρανίας, ενώ οι εκπρόσωποι της πρεσβείας και της ουκρανικής διασποράς ήδη προγραμματίσανε να παρουσιάσουν τον Χάρτη ειρήνης Ελλάδας στη Βουλή των Ελλήνων με τη συμμετοχή των παιδιών της ουκρανικής διασποράς, των βουλευτών και των Ουκρανών διπλωματών.

Η Ελλάδα έγινε 34η χώρα στην οποία παρουσιάστηκε το Παγκόσμιο Έργο “Τα παιδιά για την Ειρήνη σε όλο τον κόσμο”. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Ζωγράφου εξετάζουν τη δυνατότητα της παρακάτω συνεργασίας με τις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας για την περαιτέρω υποστήριξη των Ελλήνων που διαμένουν σε αυτές τις περιοχές.

-Ευχαριστώ πολύ για τη ζεστή φιλοξενία την Κοινότητα της ουκρανικής διασποράς στην Ελλάδα και των Ελλήνων φιλουκρανών «Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη», η οποία τόσο γρήγορα και καλά οργάνωσε την παρουσίαση του έργου “Τα παιδιά για την Ειρήνη σε όλο τον κόσμο” στην Αθήνα, καθώς και για την εκπαιδευτική της δράση με στόχο προώθηση της θετικής εικόνας της Ουκρανίας στην Ελλάδα παρά τα εμπόδια και τις απειλές, – αναφέρει χαρακτηριστικά η συντονίστρια του έργου από την Ουκρανία κ. Άννα Κρισιούκ. – Θα ήθελα να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, τον Επίτιμο πρόξενο της Ουγγαρίας στην πόλη Ιβανο-Φρανκίβσκ κ. Βασίλ Βισιβανιούκ, αλλά και από όλα τα παιδιά της περιοχής Βολνοβάχα του Ντόνετσκ, τα οποία έφτιαξαν τον Χάρτη ειρήνης της Ελλάδας. Η χώρα σας είναι πολύ όμορφη και θα χαρούμε να αναπτύσσουμε τη συνεργασία με τους Έλληνες περεταίρω για το λαμπερό μέλλον των παιδιών μας.

DSC03849 DSC03863 DSC03851 DSC03871 DSC03752 DSC03747 DSC03730 DSC03839 DSC03831 DSC03833 DSC03824 DSC03794 DSC03781 DSC03768